Новини

ПОДКРЕПЕТЕ задължителното справедливо възнаграждение за творците!!!

02.07.2018

ПОДКРЕПЕТЕ задължителното справедливо възнаграждение за творците!!!

Уважаеми автори,

На 20 юни Комисията по правни въпроси към Европейския парламент гласува доклад  относно Директивата за авторските права в единния цифров пазар, като категорично потвърди отговорността на платформите, предоставящи достъп до съдържание, добавено от крайните потребители по отношение носителите на авторски права – напр. YouTube. Текстът безусловно  задължава платформите да заплащат справедливо възнаграждение на авторите.

Предстои същите текстове да бъдат гласувани в Европейския парламент.   За да постигнем справедливо решение за творците, които да получават възнаграждения за ползването на техните творби, е необходимо Вашето съдействие:  присъединете се към  платформата https://creatorsrightsfight.com , създадена от авторските дружества PRS, SACEM, GEMA  с възможност да изпратите съобщение на евродепутатите, представляващи нашата страна. Има предварително написано съобщение, което можете да редактирате. Посланието е кратко – настояваме депутатите да подкрепят чл.13  от Директивата за авторските права в единния цифров пазар в предстоящото  на 05.07.2018г. гласуване. Има и отделно поле, в което Вие можете да напишете, включително и на български, Ваше обръщение. Адресирайте съобщението до българските евродепутати.

Присъединете се към цялата европейска творческата общност, защото сега е моментът да извоюваме ключова промяна и да възстановим баланса и справедливостта в on-line ползването на Вашите творби.

Екипът на ФИЛМАУТОР

Член на CISAC и SAA

Всички новини