Новини

Относно подаването на годишна данъчна декларация за получените доходи през 2020 г.

14.03.2021

Относно подаването на годишна данъчна декларация за получените доходи през 2020 г.

Уважаеми автори и наследници,

Във връзка с подаването на годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за получените доходи през 2020 г. Ви съобщаваме , че Филмаутор е предал  справката по чл.73 от ЗДДФЛ  за изплатените авторски възнаграждения през 2020 г. в ТД на НАП - офис Център  още на 31.01.2021г.

Също така Ви информираме, че на сайта на ТД на НАП https://nra.bg/news?id=4450 е публикувано следното съобщение:

"Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март

05 Март 2021

Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица ще бъде пусната на 16 март. В нея, освен доходите по трудов договор, хонорари и граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии, за пръв път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца.

Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния персонален идентификационен код на приходната агенция или с електронен подпис, допълват от НАП.

В момента пощенски оператори коригират подадени от тях данни в приходната агенция, за да се елиминират случаите, в които ЕГН на служител на юридическо лице е посочено като получател на суми по наложен платеж, а на практика изпращачи на пратките, съответно реални получатели на плащанията, са фирми.

През тази година крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица е 5 май заради празничните дни на Великден."

 

Екипът на ФИЛМАУТОР

Всички новини